“آژنگ نیوز”: “آذر جشن” یک جشن ایرانی است که بر بنیان تقویم رسمی کشور در روز ۹ آذرماه، برگزار می‌شود.

آذر یا آتش یکی از چهار پدیده طبیعی ستوده، زندگی بخش و پاک‌آور در فرهنگ ایران یعنی آب، آتش، هوا “باد” و خاک است.

آذر یا آتش نماد نور و روشنایی و نشانه روشنایی پروردگار یا آذر اهورایی در جهان هستی و در تن و روان ماست.

آذر، نام نهمین ماه از سال و نهمین روز هر ماه درگاهشماری خورشیدی است.

تمدن2 - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

از آیین‌های جشن آذرگان، پاکیزگی و آراستگی تن و تن‌پوش، نیایش پروردگار، افروختن آتش در آتش‌دان یا شمع‌دان همراه با بوی‌های خوش عود و کندر و صندل و اسپنددانه، گستردن سفره با خوراکی‌های سنتی و آیینی، و شادمانی همگانی است.

گل ویژه جشن آذرگان، گل آذرگون است.

می‌دانیم که آذر یا آتش یکی از نمودهای انرژی است که نور و گرما به زندگی همه زیست‌مندان می‌بخشد.

پاس‌داشت آتش از دیرباز بخشی از فرهنگ ایران بوده است.
پاس‌داشت آتش، افزون بر جنبه نمادین یعنی ستایش نور الهی و یا آذر اهورایی، در زندگی روزانه نیز به صورت پاس‌داشت همه صورت‌های مختلف انرژی نمود می‌یابد.

می‌دانیم که امروزه دانشمندان به استفاده از «انرژی‌های پاک« و «بهره‌وری در مصرف انرژی» تاکید فراوان دارند و بر این پایه همان‌گونه که به پاسداشت و حفاظت از منابع آب و خاک و هوا و نیالودن آنها تاکید می‌کنند به استفاده بهینه و بجا از منابع انرژی نیز تاکید دارند و این جلوه‌ای زیبا و پیامی نهفته در ژرفنای جشن آذرگان است.

از خوراکی‌های سنتی ایرانی که برای جشن آذرگان مناسب هستند می‌توان به شله‌زرد و لبوی داغ اشاره کرد.

شاهین سپنتا

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *