آژنگ نیوز”:تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و … خورده می شود.در گیلان و مازندران به این گیاه تمش، ولش، بولوش و بوروش و در آذربایجان بؤیورتکن می گویند.سرشار از ویتامین های  C وK است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.

گفتنی است که تمشک مانند دیگر میوه هایی که در خانواده توت ها طبقه بندی می شوند، یک آنتی اکسیدانت قوی است و خاصیت ضد سرطانی دارد. یک فنجان تمشک۱۴میلی گرم ویتامینC و ۸میلی گرم ویتامینE دارد.

خواص مصرف تمشک

علاوه بر این تحقیقات نشان می دهد خوردن تمشک به جلوگیری از روند پیر شدن سلول ها کمک می کند و عملکرد بدن و مغز را بهبود می بخشد.

میوه تمشک  مثل چیالک سرشار از ویتامین های ث ، قند، توت ، جوهر لیمو و ترشی سیب است و به همین جهت طعم ترش مطبوعی دارد، و به علت داشتن املاح زیاد، خون را قلیایی کرده و ترشی آن را از بین می برد.میوه تمشک  بسیار خنک و ضد رطوبات بدن است و راه ورود میکربها را به عروق می بندد و از خونریزی و فساد خون جلوگیری کرده ، و رقت خون را درمان می کند.

تمشک - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

خواص برگ و میوه تمشک

این میوه جنگلی، سر درد را درمان، خون را تصفیه و قلیانی می نماید.

 ضدعفونی کننده بدن بوده، اوره و فشارخون را کاهش می دهد.

ملین و اشتهاآور بوده و ادرار را زیاد می کند.

مسکن صفرا و پاک کننده صفرا از امعاء است.

بهترین درمان روماتیسم و تصلب شرایین است،

برای کسانی که از درد معده رنج می برند، میوه ی خوبی است و از تحریکات جلدی جلوگیری می نماید.

قندش برای مبتلایان به مرض قند مفید و مداوا است خوردن آن تنفس را آسان و تنگ نفس را درمان می کند.

شربت تمشک  برای مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است.

قرقره جوشانده تمشک  برای درمان درد گلو و آنژین سود فراوان دارد.

سکنجبین میوه تمشک  خنک کننده بوده و برای رفع یرقان و التهاب صفرا و کبد سودبخش است.

میوه تمشک  مقوی احشاء رحم است،

فواید استفاده ازبرگ وساقه تمشک

برگ تمشک  جهت زخم های سرد و برآمدگی چشم از حدقه مفید است،

عصاره برگ و ساقه تمشک  که تازه چیده و کوبیده و با کمی صمغ مخلوط نمایند، جهت امراض ‍ چشم مخصوصاً جوش پلک و ریزش اشک و ناخنه و ورم پلک چشم مفید می باشد.

جویدن برگ تمشک  جهت ورم لثه و رفع بی حسی آن مفید می باشد. جوش های دهان را از بین می برد و بوی بد دهان را برطرف می نماید.

نوشیدن آب برگ و ساقه تمشک  که تازه باشد با کمی صمغ عربی جهت تقویت معده و خونریزی معدی و بند آمدن اسهال و معالجه بواسیر نافع است.

در طب سنتی ایران نوشته اند که اگر زنی هنگام رگل جوشانده برگ و میوه تمشک بنوشد در آن ماه از آبستن شدن معاف خواهد بود.

گل تمشک  نیز اسهال را بند می آورد و ضماد برگ تمشک  بر روی دکمه بواسیر خونی نافع است.

میوه ی تمشک  قابض ترین اعضای تمشک  است، نوشیدن جوشانده ی ریشه تمشک  علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد می کند.

ضماد برگ تمشک  ورم ها را فرو می نشاند و کورک و دمل را باز می کند. و مانع زیادشدن زخم های خوره ای است.

مالیدن عصاره میوه ی تمشک  جهت زخم های آبدار و چرکی نافع بوده، آنها را خشک می کند و گل تمشک  نیز همین خاصیت را دارد.

ضماد برگ و ساقه های نازک تمشک  جهت درد بیخ ران و کوفتگی پا که در اثر ورزش و راه پیمایی عارض شود نافع است.

پخته برگ و میوه تمشک  مو را سیاه می کند و خضاب خوبی است و مداومت در استفاده از آن، مانع سفید شدن مو می باشد و این خاصیت به علت داشتن فلز تمشک گنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهی موی بدن انسان می باشد.

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *