آژنگ نیوز”:باورداشت رسمی کهن برای نگهداری آخرین خوشه‌ی برنج در گیلان است.در گیلان رسم بر آن است وقتی درو به اتمام می رسد و کشاورزان تمام  برنج را جمع می کنند؛ آخرین خوشه‌ی برنج را بریده و با خود به خانه میبرند  و در  فضای آزاد خانه یا جایی در معرض دیدِ همگان قرار می دهند تا همه‌ی افراد چه اعضای خانه و چه میهمان آن را ببیند.

باور داشت - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

به اعتقاد  کشاورزان این منطقه، نگهداری آخرین خوشه‌ی برنج باعث خیر و برکت برای آن سال می‌شود. این خوشه به مدت یک سال در خانه‌ها نگهداری می‌شود و  سال بعد  برنج آن خوشه را جدا می‌کنند، خوشه را  به  گاو نر و یا به زبان محلی «ورزایی» که زمین را آماده‌ی کشت می‌کند، می‌دهند و  برنجش را به نیت برکت در خزانه‌ی  سال جدید می‌ریزند.

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *