آژنگ نیوز”: نشست رونمایی از کتاب «جامعه‌شناسی نظری» به میزبانی نشریه بخارا برگزار می شود.

به مناسبت انتشار کتاب «جامعه‌شناسی نظری» نوشتهٔ دکتر حسین ابوالحسن تنهایی، چهلمین عصر دوشنبه‌های بخارا با همکاری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انتشارات نگارستان اندیشه به رونمایی و معرفی این کتاب اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر دوشنبه پانزدهم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ با حضورِ حمیدرضا یزدانی، الناز شیری، بیتا مدنی، حسین ابوالحسن تنهایی و علی دهباشی برگزار خواهد شد.

جامعه شناسی - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

جامعه‌شناسی نظری شاخه‌ای در رشتۀ جامعه‌شناسی و حوزه‌ای مستقل و مجزا از شاخۀ نظریه‌ها و مکاتب جامعه‌شناسی است که به بررسی فرایندهای شناخت و ساخت نظریه‌ها، کشف پیوندهای فرانظری نظریه‌ها و واکاوی آن‌ها به‌منظور پیدا کردن شرایط نقد، ویرایش و تلفیق نظریه می‌پردازد. روشن است که کارکرد و وظیفۀ جامعه‌شناسی نظری از قلمرو نظریه‌ها و مکاتب جامعه‌شناسی مجزا است. در حوزۀ نظریه‌ها و مکاتب، شارحین نظریه‌ها تنها به ‌شرح و گاه نقد نظریه‌ها، که بیشتر به نقدی مکتبی نزدیک است، می‌پردازند، در صورتی که در جامعه‌شناسی نظری علاوه بر شرح و نقد نظریه‌ها، وظایف کشف عناصر مهم و اصلی هر نظریه، تشخیص مفاهیم اصلی مکتبی و فرامکتبی و پیدا کردن روابط حساس هر کدام از مفاهیم، کشف مدل‌های توصیف، تحلیل، تبارشناسی، نقد، ویرایش و تلفیق و ترکیب نظریه‌ها و تقابل نظری و پارادایمی مکاتب از مهم‌ترین اقدام‌های ضروری و نخستینی به‌شمار می‌آیند. در کتابی که پیش رو دارید، مهم‌ترین و اساسی‌ترین مراجع شارحین و تحلیلگران شالوده‌های نظری در دنیای غرب، مدّ نظر قرار گرفته و به یاری آثار آنان، مباحث بنیادین در جامعه‌شناسی نظری، طرح و بحث شده است.

دکتر حسین ابوالحسن تنهایی در سال ۱۳۳۰ شمسی در اصفهان دیده به جهان گشود. در سال ۱۳۵۳ لیسانس روانشناسی و فلسفه را از دانشگاه اصفهان، در سال ۱۹۷۸ میلادی فوق‌لیسانس جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی و در سال ۱۹۸۱ دکترای جامعه‌شناسی را از دانشگاه بین‌المللی ایالات متحد آمریکا گرفت. پرفسور برجسته هربرت بلومر، وی را دوستِ چون گنج و دُرّ خود می‌دانست که در مبحث نظریه‌های جامعه‌شناسی می‌تواند اثرگذار باشد. او از نادرترین جامعه‌شناسان بومی است که این علم را به شیوۀ فرود به زمین مطالعه کرده است.

این نشست روز دوشنبه پانزدهم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه برگزار می‌شود و حضور علاقه‌مندان در آن بلامانع است.

مرکز مطالعات خاورمیانه: تهران، بلوار کشاورز ، خ نادری، پلاک ۶

گروه خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *