“آژنگ نیوز”:نشست شب اونامونو به میزبانی نشریه بخارا برگزار می شود.
هشتصد و پنجاه و یکمین شب از سلسله شبهای مجلۀ بخارا به بزرگداشت میگل د اونامونو، یکی از برجستهترین و تأثیرگذارترین اندیشمندان جهان اسپانیاییزبان، اختصاص یافته است. این نشست که با همکاری علیرضا امیدبخش از دانشگاه علامه طباطبائی و معاونت پژوهشی دانشکدۀ ادبیات فارسی و زبانهای خارجی در ساعت چهار بعدازظهر شنبه سوم خردادماه ۱۴۰۴ در دانشکدۀ ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار میشود، فرصتی بینظیر برای پیوند اندیشههای فلسفی اونامونو با سنتهای فکری و ادبی ایران فراهم میکند.

در شب اونامونو سخنرانیهای ارزشمندی توسط آنتونیو سانچز بندیتو، سفیر اسپانیا در تهران؛ دکتر خوان مانوئل کورچادو، رئیس دانشگاه سالامانکا و بنیاد اونامونو (بهصورت مجازی)؛ دکتر زکیانی، رئیس دانشکدۀ ادبیات فارسی و زبانهای خارجی و استاد گروه فلسفه؛ دکتر رسولیپور، استاد فلسفه و رئیس پیشین دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه خوارزمی؛ دکتر باشیزاده، مدیر گروه زبان و ادبیات اسپانیایی و علیرضا امیدبخش مدیر گروه زبان و ادبیات انگلیسی و عضو گروه زبان اسپانیایی برگزار خواهد شد. قرائت متن پیام استاد بهاءالدین خرمشاهی از دیگر بخشهای این نشست خواهد بود. این برنامه که با همکاری انجمنهای علمی دانشجویان زبان و ادبیات اسپانیایی و انگلیسی برگزار میشود بر آن است تا با بررسی جایگاه اندیشههای اونامونو، نقش ادبیات را در پیوند میان فرهنگها برجسته ساخته و بستری برای همکاریهای علمی و فرهنگی بیشتر فراهم کند.
اونامونو، با تأملات فلسفی خود در باب هویت، تردید و ایمان، پیوندی ژرف با اندیشههای ایرانی دارد. تأکید او بر همبستگی انسانی و جستجوی معنا، شباهت بسیاری به دیدگاههای شاعر بزرگ سعدی شیرازی دارد که میگوید: «بنیآدم اعضای یکدیگرند، که در آفرینش ز یک گوهرند. چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار». همچنین، او در کتاب خود با عنوان «درد جاودانگی» که توسط استاد بهاءالدین خرمشاهی به فارسی ترجمه شده است مینویسد: «هر روح انسانی ارزشش برابر با کل جهان است» (ص. ۷) که با اندیشههای عرفانی و ادبیات ایرانی، که بر کرامت انسانی و همبستگی تأکید دارد، همخوانی دارد. افزون بر این، اعتقاد او به این که «فقط کسی که به دنبال انجام امور محال است، میتواند به ناممکن دست یابد» («مقالات و تکگوییها»، ص. ۴۹)، روح تلاش و پیشرفت را در سنتهای علمی و فرهنگی ایرانی منعکس میکند.
«شب اونامونو» همچنین احترام به میراث فکری اوست.
محل برگزاری: اتوبان چمران، پل مدیریت، خیابان علامۀ جنوبی، نبش حقطلب، دانشکدۀ ادبیات فارسی و زبانهای خارجی، طبقۀ چهارم، سالن شهید عضدی
گروه خبر