“آژنگ نیوز”:جیرواونو،مسن‌ترین سرآشپز جهان ،در ۱۰۰ سالگی آماده بازنشستگی نیست.اونو ماه گذشته در حالی که «روز احترام به سالمندان» ژاپن را با هدیه و گواهی‌نامه‌ای پیش از تولدش گرامی می‌داشت، گفت: «قصد دارم حدود پنج سال دیگر ادامه دهم.»

راز سلامتی او چیست؟ اونو در پاسخ به سوال یوریکو کویکه، فرماندار توکیو که به او تبریک گفته بود، گفت: «فقط کار کردن.»

«دیگر نمی‌توانم هر روز به رستوران بیایم… اما حتی در ۱۰۰ سالگی هم، در صورت امکان سعی می‌کنم کار کنم. معتقدم بهترین دارو کار کردن است.»

اونو، بنیانگذار سوکیاباشی جیرو، یک سوشی‌بار کوچک ۱۰ نفره در زیرزمین ساختمانی در منطقه شیک گینزای توکیو، روز دوشنبه ۱۰۰ ساله شد.

طبق آمار دولتی، او در یکی از سریع‌ترین کشورهای جهان که جمعیت آن در حال پیر شدن است، اکنون جزو نزدیک به ۱۰۰۰۰۰ صد ساله ژاپن است.

اونو که در سال ۱۹۲۵ در شهر هاماماتسو در مرکز ژاپن متولد شد، کارآموزی خود را در ۷ سالگی در رستوران ژاپنی یک مسافرخانه محلی آغاز کرد. او در ۲۵ سالگی به توکیو نقل مکان کرد و سرآشپز سوشی شد و ۱۵ سال بعد در سال ۱۹۶۵ رستوران خود، سوکیاباشی جیرو، را افتتاح کرد.

اونو، که در آن زمان ۸۵ ساله بود، در فیلم «جیرو رویاهای سوشی»، فیلمی که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، گفت: «من هنوز به کمال نرسیده‌ام. من به تلاش برای رسیدن به قله ادامه خواهم داد، اما هیچ کس نمی‌داند قله کجاست.»

ژادنی - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

دیوید گلب، کارگردان، گفت که برداشت او از اونو «یک معلم و یک شخصیت پدرانه برای همه کسانی بود که در رستورانش بودند.»

در ابتدا، گلب از «وقار» این افسانه احساس ترس می‌کرد، اما خیلی زود در مصاحبه‌ای از نیواورلئان به آسوشیتدپرس گفت که حس شوخ‌طبعی و مهربانی اونو او را خلع سلاح کرد. او گفت: «او بسیار خنده‌دار و بسیار شیرین است.»

گلب به یاد می‌آورد: «من به مدت یک ساعت از ماساژ دادن یک اختاپوس فیلمبرداری می‌کردم و او نگران من بود.» اونو به او گفت که نگران است که کارگردان دارد خسته‌کننده‌ترین فیلم تاریخ را می‌سازد و اگر بخواهد می‌تواند آنجا را ترک کند.

گلب گفت: «او بسیار سخاوتمند و فروتن بود که این کار را انجام داد. البته من مصمم بودم و به هیچ وجه… ماساژ دادن اختاپوس برایم جذاب است.»

اونو به آنچه به مشتریان دائمی‌اش ارائه می‌دهد، متعهد است و حتی درخواست دولت ژاپن را که در سال ۲۰۱۴ برای رزرو جا برای باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا و شینزو آبه، نخست وزیر سابق، تماس گرفته بود، رد کرد.

اونو به یاد می‌آورد: «من نه گفتم چون رستوران کاملاً رزرو شده بود، سپس آنها موافقت کردند که بعداً عصر بیایند. اما (اوباما) از سوشی لذت می‌برد و من خوشحال بودم.»

یوشیکازو، پسر اونو، که با پدرش کار کرده و اکنون به عنوان سرآشپز در رستوران گینزا فعالیت می‌کند، گفت که اوباما وقتی سوشی ماهی تن با چربی متوسط ​​را امتحان کرد، لبخند زد و به آنها چشمک زد.

رستوران او در سال ۲۰۰۷ سه ستاره میشلن دریافت کرد، زیرا او اولین سرآشپز سوشی بود که این کار را انجام داد و این مقام را تا سال ۲۰۱۹ حفظ کرد، زمانی که توسط رکوردهای جهانی گینس به عنوان مسن‌ترین سرآشپز یک رستوران سه ستاره میشلن، در سن ۹۳ سال و ۱۲۸ روز، شناخته شد.

در سال ۲۰۲۰، سوکیاباشی جیرو از فهرست راهنما حذف شد زیرا فقط از مشتریان معمولی یا از طریق هتل‌های برتر رزرو می‌گرفت.

در سال‌های اخیر، اونو فقط به مهمانان ویژه‌اش سوشی سرو می‌کند، “چون دستانم خیلی خوب کار نمی‌کنند.”

اما او تسلیم نشده است. پسرش می‌گوید اونو، با تماشای اخبار تلویزیونی در مورد مرگ پیرترین مرد ژاپن در ۱۱۳ سالگی، گفت که ۱۳ سال دیگر قابل انجام به نظر می‌رسد.

اونو می‌گوید: “من برای زندگی‌ام ارزش قائلم، بنابراین می‌توانم مدت زیادی کار کنم.” او الکل نمی‌نوشد، مرتباً پیاده‌روی می‌کند و خوب غذا می‌خورد.

وقتی از اونو در مورد سوشی مورد علاقه‌اش سوال شد، او فوراً پاسخ داد: «ماگورو، کوهادا و آناگو (ماهی تن، سنگدان و مارماهی آب شور)».

گلب با آرزوی تولد اونو به زبان ژاپنی گفت: «این یک چیز باورنکردنی است که این سنت ادامه دارد و او هنوز ۱۰۰ سال است که با قدرت به کارش ادامه می‌دهد… این برای همه الهام‌بخش است.»

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *