“آژنگ نیوز”: نخستین میوه بهاری تهران در ایام سابق کاهو بود که اول از همه از شاهزاده عبدالعظیم و سپس از دولاب میآوردند و در سیزده عید نوروز کاهو جزء لوازم گردش محسوب میشد آنروزها مردم تهران نمیدانستند که از کاهو سالاد درست میشود فقط کاهو را با سر که – یا سکنجبین با سر که شیره بحد افراط میخوردند و ترانه مخصوص فروش کاهو هم همین بود.
یکى یک پره کاهو نازک
مال شابدولزیمه کاهو نازک
البته درآن ایام هم یک نوع سالادی از کاهو درست میکردندکه مخصوص پیر مردها و پیرزنها بود به این قسم که در مهمانی های بهار همین که سفره عصرانه را می چیدند جوانها روی سینی و قاب کاهو میافتادندومیخوردند.

پیر مردها ویبرزن ها البته عصبانی میشدند چون نه دندان داشتند که آنطور کاهو بخورند نه میوه دیگری غیر از کاهو بود که جبران خسارت آنها را بنماید. صاحبخانه برای دلجوئی آنها چند تا مغز کاهو در هاون خوب میکوبید و توی سکنجین یا سرکه شیره می ریخت و برای مهمانان بی دندان میآورد که با قاشق بخورند.در یکی ازآن مهمانیها کلفت صاحبخانه بدون اینکه هاون گوشتی را بشورد یا پاک کندِبرای آنها کاهو آورد.مخلوط کوبیده باسکنجین مخلوط شده بود و همین که آن شربت سبزی را برای مهمانان آوردند یک ورقه چربی باریزه های گوشت کوبیده در آن شربت دیده میشد.
کاهو و کاسنی علاوه بر جالیز های کاهو که در اطراف دولاب و حضرت عبدالعظیم و امامزاده گل زرد وغیره بود در تهران در غالب مدرسه های قدیمی و در صحن امامزاده ها مثل امامزاده زید و مدرسه سید نصر الدین پیش از همه کاهو کاسنی میکاشتند.
کاسنی را مجاناً به مریضهای فقیر میدادند وکاهو را در مدرسه و با در خود صحن امامزاده با سکنجبین و سر که شیره میفروختند مشتریان بهاره کاهوها در خود محل کنار باغچه مینشستند وکاهو می خوردندویا اینکه کاهوی پا ک کرده وشسته را میخریدند و در منزل به مصرف میر ساندند .
گروه تاریخ