“آژنگ نیوز”:سه‌گانه نور به جای سه گانه تاریکی پاسخ روانشناسی به تاریک‌ترین ترس‌های ما درباره مردم

یا به خاطر تمام اتفاقاتی که همین الان در حال رخ دادن است، ایمان خود را به بشریت از دست می‌دهید؟ اگر چنین است، جای تعجب نیست. عادت ما به «پیمایش نابودی» ما را متقاعد می‌کند که مردم ذاتاً خودمحور و بی‌تفاوت هستند. طبق گفته انجمن روانشناسی آمریکا، بسیاری از جمعیت کشوراز «اختلال استرس تیتر» رنج می‌برند. همه افراد از روی تجربه می‌دانند که قرار گرفتن در معرض اخبار منفی، دیدگاه تاریک‌تری از بشریت را شکل می‌دهد. روانشناسان دهه‌هاست که به جنبه تاریک شخصیت انسان علاقه‌مند بوده‌اند. به اصطلاح سه‌گانه تاریک ماکیاولیسم، خودشیفتگی و جامعه‌ستیزی، توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند. افرادی که این ویژگی‌های تاریک را در خود دارند، تمایل به دستکاری، خودمحوری و فقدان همدلی دارند.

در پاسخ به این موضوع ، اسکات بری کافمن، روانشناس آمریکایی، و همکارانش با تحقیقات خود در مورد «سه‌گانه نور»، جنبه‌های مثبت بشریت را برجسته کرده‌اند. سه‌گانه نور بر جنبه‌های مثبت طبیعت انسان تأکید دارد – کانت‌گرایی (رفتار با افراد به عنوان افرادی ذاتاً ارزشمند نه به عنوان وسیله‌ای برای رسیدن به هدف)، انسان‌گرایی و ایمان به بشریت. کسانی که در سه‌گانه نور امتیاز بالایی کسب می‌کنند، ارزش ذاتی دیگران را می‌بینند، به خوبی‌های انسانی اعتقاد دارند و با مردم با عزت و احترام رفتار می‌کنند. کافمن در وبلاگ خود برای Scientific American استدلال می‌کند که این جنبه‌های مثبت شخصیت «به همان اندازه شایسته توجه و پرورش تحقیقاتی در جامعه‌ای هستند که گاهی فراموش می‌کند که نه تنها خوبی در جهان وجود دارد، بلکه خوبی در هر یک از ما نیز وجود دارد».

روشن تاریک - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

همه ما ویژگی‌هایی از هر دو سه‌گانه تاریک و روشن داریم. وقتی در بهترین حالت خود هستیم، اجتماعی، مثبت، حامی و بخشنده هستیم. طبیعدر کارهای کوچک مهربانی شرکت کنید حرکات ساده روزمره مانند اجازه دادن به کسی که در صف از شما جلوتر است، اجازه دادن به یک ماشین برای ورود به ترافیک یا صرفاً لبخندی گرم را امتحان کنید. این کارهای کوچک مهربانی می‌تواند روز کسی را روشن کند، روحیه شما را تقویت کند و دیگران را که شاهد آنها هستند تشویق کند. شفقت نشان دهید شفقت بسیار مهم است. با ملایمت با خودتان شروع کنید. با آسان گرفتن در لحظات سخت، دلسوزی خود را تمرین کنید. همین دلسوزی را به دیگران نیز منتقل کنید. به یاد داشته باشید که همه همیشه در میانه راه هستند. کمی صبر، چند کلمه محبت‌آمیز یا یک قدردانی واقعی می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.

آگاهانه تلاش کنید تا داستان‌های مثبت و نشاط‌آور را از درون شبکه یا جامعه خود برجسته کنید. مقالات یا ویدیوهایی را به اشتراک بگذارید که امید را القا می‌کنند و مهربانی انسان را ارج می‌نهند. با انتشار مثبت‌اندیشی، می‌توانید نقش خود را در متعادل کردن سوگیری منفی خود ایفا کنید و روایتی امیدوارکننده‌تر درباره جهانی که در آن زندگی می‌کنیم، خلق کنید. با دقت گوش دهید در جهانی پر از حواس‌پرتی، توجه کامل و بی‌دریغ خود را به کسی نشان دهید، می‌تواند عملی قدرتمند باشد. برای گوش دادن واقعی به دیگران وقت بگذارید و کاری کنید که آنها احساس دیده شدن، ارزشمند بودن و شنیده شدن کنند. با حضور در مکالمات خود و انجام “گوش دادن رادیکال”، نه تنها ارتباط خود را با شخص دیگر تقویت می‌کنید، بلکه محیطی انسانی‌تر نیز ایجاد می‌کنید. انسان سیاه و سفید نیست. پذیرفتن این پیچیدگی می‌تواند به ما کمک کند تا نسبت به خود و دیگران دلسوزتر باشیم. با تمام چالش‌هایی که امروز با آن روبرو هستیم، به راحتی می‌توان احساس غرق شدن کرد و انسانیت مشترک خود را از دست داد. اما به ویژه اکنون باید از این امر اجتناب کنیم. بیایید پتانسیل مهربانی، نوع‌دوستی و دلسوزی را که در درون همه ما وجود دارد، به خاطر بسپاریم.

ارتباط از طریق جامعه

ما به عنوان انسان، از طریق ارتباطات اجتماعی رشد می‌کنیم. با شرکت در رویدادهای اجتماعی مشارکت کنید. به یک گروه جمع‌آوری زباله بپیوندید، پیشنهاد داوطلب شدن در مدرسه محلی را بدهید، در جمع‌آوری کمک‌های خیریه شرکت کنید یا حتی یک صبح قهوه معمولی ترتیب دهید. این فعالیت‌ها به شما کمک می‌کنند تا احساس ارتباط بیشتری داشته باشید و در عین حال این ایده را تقویت کنید که همه ما به چیزی بزرگتر تعلق داریم و می‌توانیم با هم تغییر ایجاد کنیم. هر اقدام مثبت و گفتگوی غنی‌کننده مهم است. با انجام این کارهای کوچک، شما نقش خود را در روشن کردن دوباره امید در انسانیت مشترکمان ایفا خواهید کرد.این با انتخاب هر یک از ما برای دلسوز بودن، گوش دادن ریشه‌ای و دیدن خوبی‌های دیگران شروع می‌شود.

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *