“آژنگ نیوز”:شب فانتزیهای گمشده در شاهنامه به میزبانی نشریه بخارا برگزار می شود.
هشتصد و شصت و پنجمین شب از شبهای مجلۀ بخارا به فانتزیهای گمشده در شاهنامه اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر پنجشنبه دوم مرداد ۱۴۰۴ با سخنرانی مریم طاهری مجد و علی دهباشی در تالار استاد جلیل شهناز خانۀ هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.
مریم طاهری مجد در سال ۱۳۵۳ در تهران به دنیا آمد. پس از فارغالتحصیلی از رشتۀ زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی ابتدا مدتی در حرفۀ روزنامهنگاری مشغول به کار شد و چندی بعد تصمیم گرفت تا ادامۀ تحصیل دهد و همزمان نوشتن داستان و رمان اجتماعی را ادامه داد. بنابراین ضمن تحقیق و پژوهش برای کودکان همزمان داستانهایی خلق کرد که زنان محور اصلی آنها هستند. برخی از داستانهای منتشرشده از او به زبانهای انگلیسی، ارمنی و اردو ترجمه شده است.
او در میان کتابهایش چندین مجموعه داستان عاشقانه نیز دارد که بر اساس آثار نظامی گنجوی مانند لیلی و مجنون، خسرو و شیرین و هفت پیکر نوشته شده است و با مقدمههایی از دکتر سعید حمیدیان و استاد عبدالمحمد آیتی همراه است.

او شاهنامه و اسطورهشناسی را هم از محضر استادانی چون دکتر جلالالدین کزازی و ابوالقاسم اسماعیلپور آموخت و اکنون در حال تکمیل رسالۀ خود با عنوان کلی «بازآفرینی فانتزی از شاهنامه برای کودکان» است.
طاهری مجد از زمان دانشجویی در دورۀ کارشناسی ارشد در دانشگاه علامه طباطبایی و با تشویق استادانش متوجه کمبودی شد که در میان کتابها و به طور کلی در ادبیات کودکان و نوجوانان دیده بود، و خواست که این کمبود را برطرف کند. او در گفتگو با والدین و نیز مربیان کودکان دریافته بود که آنها علاقۀ زیادی به آثار کهن و قصههای باستانی دارند، از همینرو به بازنویسی داستانهای کهن مانند قصههای پهلوانی کتاب ارزشمند شاهنامه روی آورد. از آثار او در زمینۀ داستان کوتاه و رمان میتوان به «آخشیگان»، «در چهارراهها خبری نیست»، «بازنویسی متون کهن برای کودک و نوجوانان»، «داستانهای هفت گنبد حکیم نظامی»، «داستانهای عاشقانه از شاهنامه»، «داستان عشق لیلی و مجنون»، «داستان زال و سیمرغ»، «داستان رستم و رخش»، «داستان دوازده خوان هرکول» و… اشاره کرد.
مریم طاهری مجد در شب فانتزیهای گمشده در شاهنامه به مباحث زیر خواهد پرداخت:
«بررسی لزوم بهکارگیری فانتزی در آثار حماسی از جمله شاهنامه»، «بررسی اجمالی فانتزیهای فراگیر در شاهنامه از جمله: جغرافیای فانتزی: شهرها، رودها، کوهها مانند: هفت کشور، مازندران، سیاوشکرد…»، «انسانها و حیوانات فانتزی: فریدون، زال، رستم، بهرام، شهرناز، ارنواز، رودابه، سیمرغ، طغرا»، «غذاهای فانتزی: نوشیدنیها، پختنیها: ریچال، هوم، آش» و «نبردافزارهای فانتزی: گرز گاوسر، گیاهان فانتزی: گز، سوم، سرو».
خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی، بوستان هنرمندان، خانۀ هنرمندان، تالار استاد جلیل شهناز
گروه خبر