“آژنگ نیوز”:ماموریت مککارتنی، اولین ماموریت دیپلماتیک بریتانیا به چین، در سال ۱۷۹۳ انجام شد. این ماموریت به رهبری لرد جورج مککارتنی و با هدف بهبود روابط تجاری و ایجاد روابط دیپلماتیک بین بریتانیای کبیر و سلسله چینگ انجام شد. با این حال، این ماموریت تا حد زیادی ناموفق بود و امپراتور چیانلونگ تمام درخواستهای بریتانیا را رد کرد.
در اواخر قرن هجدهم، چیدر سال ۱۷۹۲، جورج سوم (۱۷۳۸-۱۸۲۰) هیئتی را به ریاست ارل مککارتنی از لیسانور (۱۷۳۷-۱۸۰۶) به چین فرستاد تا در تلاش برای مذاکره در مورد یک معاهده ترجیحی تجارت و دوستی با امپراتور چیانلونگ (۱۷۱۱-۱۷۹۹) باشد. از جمله درخواستهای او، استقرار یک سفیر بریتانیا در دربار پکن، بهبود شرایط تجارت در کانتون و دسترسی به بنادر جدید برای گسترش تجارت بریتانیا بود. اعضای سفارت شامل منشی مککارتنی، جورج استانتون (۱۷۸۱-۱۸۵۹)، و همچنین یک ساعتساز، یک سازنده ابزار ریاضی و یک «ماشینکار» بودند که نقش او توضیح ابزارهای علمی به چینیها بود. دو تصویرگر و یک گیاهشناس نیز برای هدف ثانویه سفارت، یعنی جمعآوری اطلاعات، همراه آورده شدند.

به عنوان بخشی از این مأموریت، سفارت با هدایایی از بریتانیا خارج شد که هم برای نمایش دستاوردهای علمی بریتانیا و هم برای تشویق علاقه به تجارت بریتانیا با اشیاء عجیب و غریب مانند کهربا، مرجان و عاج و تولیدات اروپایی از جمله پارچه از بولتون، برنج از بیرمنگام و کتان از ایرلند در نظر گرفته شده بود. در پاسخ، امپراتور چیانلونگ نه تنها به جورج سوم، بلکه به همه اعضای سفارت خود نیز هدایایی اهدا کرد. هدایای داده شده، مواد و تولیدات محلی و همچنین صنایع دستی نفیس را به نمایش میگذاشتند.
بسیاری از اشیایی که امپراتور چیانلونگ به جورج سوم هدیه داده بود، بعدها بر سلیقه پسرش، شاهزاده ولز (۱۷۶۲-۱۸۳۰)، تأثیر گذاشت.ن و بریتانیا دو دنیای کاملاً متفاوت بودند. شرکت هند شرقی بریتانیا به مدت ۲۰۰ سال با بازرگانان چینی تجارت میکرد، اما به شکلی کاملاً محدود. نهادهای تجاری خارجی فقط به مدت پنج ماه از سال اجازه ورود به بندر کانتون (گوانگژوی امروزی) را داشتند و تمام تجارت باید از طریق مقامات چینی که مالیاتهای بالایی بر تجارت خارجی وضع میکردند، انجام میشد. به عنوان ۸۰۲۵۲۷. ایالت دوم. نشان ملی با یک وقف جدید تغییر کرد. تغییرات کوچک دیگر توسط هولار اعمال نشد.
با این حال، این مأموریت در دستیابی به اهداف تجاری خود شکست خورد. از نظر امپراتور چین، بریتانیاییها به جای برقراری روابط دیپلماتیک، آنطور که در غرب درک میشود، برای ادای احترام به او آمده بودند. امپراتور در فرمانی طولانی خطاب به جورج سوم، از پذیرش مأموریت دائمی بریتانیا در پکن خودداری کرد، چرا که این «درخواستی مغایر با رسم و رسوم سلسله ما» بود. وقتی هدایای پادشاه، شامل یک تلسکوپ هرشل، یک آسماننما، قطعات توپخانه، تلمبههای هوا و کالسکهها، و همچنین سفالهای وِجوود، لوسترها، ساعتها و مچبندها، به او ارائه شد، اظهار داشت:من هیچ ارزشی برای اشیاء عجیب یا مبتکرانه قائل نیستم و هیچ کاربردی برای تولیدات کشور شما ندارم.
گروه گزارش