“آژنگ نیوز”:داستان بنیانگذار سوخاری کنتاکی -سرهنگ سندرز درمورد پیرمردی است که کت و شلوار سفید به تن دارد و در تبلیغات مرغ سوخاری کنتاکی یا KFC دیده‌ می‌شود.شخصی که این شخصیت را در تبلیغات به تصویر می‌کشد، سرهنگ هارلند سندرز، بنیانگذار مشهور KFC است. در طول دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، سندرز به خاطر لباس‌های متمایز، تبلیغات به یاد ماندنی و حضور در تلویزیون، شهرت جهانی پیدا کرد. اما در پشت شخصیت کاریزماتیک سندرز و دستور پخت مخفی او برای تهیه مرغ سوخاری، سفر مردی جاه‌طلب نهفته است که در اوایل قرن بیستم به عنوان یک کارآفرین برای تأسیس یکی از بزرگترین رستوران‌های فست فود جهان تلاش می‌کرد.

کیف سی - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

سندرز در ۱۳ سالگی خانه را ترک کرد و به ایندیاناپولیس رفت تا به عنوان نقاش کالسکه اسبی کار کند. تنها یک سال بعد، او به جنوب ایندیانا رفت تا در مزرعه‌ای کار کند، همانطور که پدرش در دوران جوانی‌اش این کار را انجام داده بود. در سال ۱۹۰۶، سندرز به همراه عمویش در نیو آلبانی، ایندیانا، به عنوان راننده تراموا مشغول به کار شد. سپس در همان سال با جعل گواهی تولد خود به ارتش ایالات متحده پیوست. مدت کوتاهی که در ارتش بود، به عنوان یک ارابه‌ران (کسی که گاری‌ها را برای تحویل آذوقه می‌راند) در کوبا مشغول به کار شد. سندرز حتی به خاطر خدمتش مدال صلح کوبا را دریافت کرد و در فوریه ۱۹۰۷ با افتخار از خدمت مرخص شد. سندرز چند سال بعد را در آنجا گذراند و به شهرهای مختلف نقل مکان کرد و مشاغل مختلفی را برگزید. او به عنوان کارگر راه‌آهن، آتش‌نشان، فروشنده بیمه، اپراتور کشتی و حتی ماما کار کرد.

در سال ۱۹۰۹، هنگام کار در راه‌آهن در آلاباما، با ژوزفین کینگ آشنا شد که بعداً در ۱۵ ژوئن ۱۹۰۹ با او ازدواج کرد. سندرز از ژوزفین صاحب سه فرزند شد، اما متأسفانه پسر آنها، هارلند دیوید جونیور، در سال ۱۹۳۲ در سن ۲۰ سالگی بر اثر عفونت لوزه درگذشت. سندرز برای تأمین درآمد پایدارتر برای خانواده‌اش، تصمیم گرفت از طریق یک دوره مکاتبه‌ای در دانشگاه لا سال اکستنشن، حقوق بخواند. او روزها به عنوان آتش‌نشان در راه‌آهن مرکزی ایلینوی کار می‌کرد و شب‌ها حقوق می‌خواند. او خیلی زود برای شروع کار به لیتل راک، آرکانزاس نقل مکان کرد. و به مدت سه سال به عنوان وکیل کار کرد. حرفه وکالت او پس از درگیری در دادگاه که شهرتش را خراب کرد، به طور ناگهانی پایان یافت.

سپس او به همراه مادرش به هنریویل بازگشت و شروع به انجام کارهای مختلفی مانند فروش بیمه عمر برای شرکت بیمه عمر پرودنت و کار به عنوان کاپیتان کشتی کرد. پس از شکست‌های مکرر حرفه‌ای، سندرز سرانجام تصمیم گرفت که وقت آن رسیده است که مهارت‌های آشپزی خود را به نمایش بگذارد. بدین ترتیب داستان یکی از محبوب‌ترین شرکت‌های فست فود در جهان آغاز شد. اولین سرمایه‌گذاری آشپزی سندرز در سال ۱۹۳۰، سندرز یک پمپ بنزین برای شرکت نفت شل در نورث کوربین، کنتاکی، اداره می‌کرد. در اینجا، سندرز شروع به سرو غذاهای مختلف، مانند مرغ، ژامبون روستایی و استیک، به مسافران خسته‌ای که به پمپ بنزین او می‌آمدند، کرد. او این غذاها را در نزدیکی محل زندگی خود سرو می‌کرد، اما خیلی زود یک رستوران کوچک برای مشتریان خود افتتاح کرد. به زودی، با توجه به مهارت‌های آشپزی شگفت‌انگیزش، سندرز شروع به کسب سود خوبی کرد. با افزایش محبوبیتش، روبی لافون، فرماندار وقت کنتاکی، او را به عنوان سرهنگ کنتاکی، بالاترین افتخار اعطا شده در ایالت، منصوب کرد.

کی اف سی - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

در اواخر دهه ۱۹۳۰، سندرز با مشکلاتی در کسب و کار رستوران و پمپ بنزین خود مواجه شد. رقابت فزاینده در منطقه، درگیری با رقیب محلی، مت استوارت، و آتش‌سوزی که رستوران نورث کوربین او را سوزاند، سندرز را مجبور کرد تا برای بقا در این کسب و کار، تصمیمات استراتژیکی بگیرد. سندرز رستوران را بازسازی کرد، این بار به عنوان یک رستوران ۱۴۰ نفره، تا مشتریان بیشتری را در خود جای دهد. او همچنین یک متل در اشویل، کارولینای شمالی، خرید. و او شروع به کار بر روی یک «دستور پخت مخفی» برای تهیه مرغ سوخاری و کسب برتری نسبت به رقبا کرد. حتی امروز،این دستور پخت مخفی را از رقبای خود می‌آموزد. سندرز شروع به پخت مرغ خود در سرخ‌کن تحت فشار کرد که سریع‌تر از سرخ کردن در ماهیتابه بود.

سندرز شروع به سفر به سراسر کشور، ملاقات با صاحبان رستوران‌ها و تلاش برای مذاکره با آنها برای واگذاری دستور پخت خود به صورت فرانشیز کرد. او در ابتدا شانس کمی داشت زیرا با لئون وستون “پیت” هارمن در سالت لیک جنوبی، یوتا ملاقات کرد. هارمن یکی از بزرگترین گردانندگان رستوران در شهر بود. سندرز با هارمن قراردادی مذاکره کرد و دستور پخت مرغ سوخاری خود را به قیمت 0.04 دلار برای هر مرغ فروخته شده، فرانشیز کرد. اولین KFC جهان، سالت لیک جنوبی، یوتا هارمن با این معامله به موفقیت بزرگی دست یافت، زیرا فروش رستوران او در سال بعد سه برابر شد. مرغ سوخاری از تمام محصولات دیگر رستوران بیشتر فروش می‌رفت. در این مدت، رادنی ال. اندرسون، یک نقاش محلی یوتا، به سندرز و هارمن توصیه کرد که نام مرغ را به عنوان مرغ سوخاری کنتاکی یا KFC حفظ کنند. دو دلیل برای انتخاب این نام وجود داشت: اولاً، به این دلیل که دستور اصلی آن از کنتاکی سرچشمه گرفته است، و ثانیاً، به این دلیل که جنوب ایالات متحده به خاطر مرغ سوخاری‌اش که معمولاً در رستوران‌های سراسر منطقه یافت می‌شود، مشهور است. اندرسون معتقد بود که گنجاندن نام «کنتاکی»، که ترکیبی از عناصر مناطق غرب میانه و جنوب است، این محصول را از محصولات سنتی مرغ سوخاری جنوب متمایز می‌کند.

گیی اف .سی - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

ساندرز در طول یک سال بیش از ۳۲۰ هزار کیلومتر سفر کرد تا در تبلیغات و مصاحبه‌های تلویزیونی ظاهر شود و KFC را تبلیغ کند. خیلی زود کل کشور متوجه محبوبیت او شدند و فروش KFC به شدت افزایش یافت.

سندرز در ژوئن ۱۹۸۰ به سرطان خون حاد مبتلا شد و شش ماه بعد، در ۱۶ دسامبر ۱۹۸۰، در سن ۹۰ سالگی، به دلیل ذات‌الریه درگذشت. با وجود بیماری، او تا مدت کوتاهی قبل از مرگش فعال ماند. در دو دهه آخر عمرش، او فقط با کت و شلوار سفید نمادین خود در ملاء عام ظاهر می‌شد و نهایت ارادت خود را به KFC نشان می‌داد. مراسم تشییع جنازه او در ساختمان کنگره ایالت کنتاکی در فرانکفورت برگزار شد که بیش از ۵۰۰ نفر در آن شرکت کردند. سندرز با کت و شلوار سفید مخصوص و کراوات مشکی وسترن خود در گورستان کیو هیل در لوییویل، کنتاکی به خاک سپرده شد.

گروه تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *