“آژنگ نیوز”:طرح تبدیل آب انبارهای تهران به چلو کبابی ورستوران در سال ۱۳۴۹ ارایه شد. این طرح شبیه به طرحی است که در سالهای اخیر در زمینه تبدیل خانه های قدیمی به کافه مورد استفاده قرار گرفته و اجرایی شده است.
هیئتی از باستانشناسان ایران در خرداد ماه سال ۱۳۴۹ در آب انبار سید اسمعیل تشکیل جلسه داد. در جلسه مزبور باستانشناسان در مورد نحوه بهره برداری از آب انبارهای تهران تبادل نظر کردند.

طی مدت یکسال قبل (۱۳۴۸خورشیدی) اداره اوقاف به بعضی افراد اجازه داده بود تا با تبدیل به ا حسن آب انبارهای قدیمی تهران از آنها استفاده نمایند.
در این مورد سازمان جلب سیاحان و اداره باستانشناسی نیز نظراتی داشتند و اظهار نظر میکنردد که این بناها باید ضمن حفظ موقعیت تاریخی مورد استفاده قرار گیرد .

سیروس - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

خیابان سیروس تهران در دهه ۴۰ خورشیدی


بدین منظور اداره باستان – شناسی از مهندسان آرشیتکت های برجسته تهران دعوت کرده تا در آب انبار سید اسمعیل جلسه ای تشکیل داده و پیرامون نحوه استفاده از آب انبار و اینکه افراد بخش خصوصی از آنجا بهره برداری کرده و یا سازمان جلب سیاحان اینکار را بعهده بگیرد ، مذاکره کنند.
قرار بود نظرات کارشناسان شهرساز و باستان شناس شامل حال دیگر آب انبارهای مترو که تهران نیز بشود.

لازم به یاد آوری است که آب‌انبار یا حوض‌انبار یا برکه؛ حوض یا استخر سرپوشیده‌ای بود که برای ذخیره آب معمولاً در زیرزمین در شهر تهران و شهرهای بزرگ قبل از لوله کشی آب ساخته میشد.دراین مکان آب ذخیره شده و برای استفاده های گوناگون و البته بیشتر شستو شو استفاده میشد. این بناها که در دهه ۴۰ خورشیدی متروکه شده بودند؛به دلیل وسعتشان و وفضای ختک آنها میتوانستند به عنوان رستوران(شببیه رستورانهای سنتی امروزین)مورد بهره برداری قرار بگیرند.

تهیه و تدوین :حسن محرابی

گروه تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *