“آژنگ نیوز”:مریم میرزاخانی، ریاضیدان ایرانی – اولین زن و اولین ایرانی که به خاطر «مشارکتهای برجستهاش در دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها» موفق به دریافت مدال فیلدز شد – در چنین روزی در سال ۲۰۱۷ درسن ۴۰ سالگی درگذشت.
مدال فیلدز که هر چهار سال یکبار ارایه می شود و توسط میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ دریافت شد؛ معتبرترین جایزه در ریاضیات است که اغلب از نظر اعتبار با جایزه نوبل برابری میکند. میرزاخانی در ریاضیات نظری تخصص داشت که برای کسانی که خارج از ریاضیات هستند، مانند یک زبان خارجی خوانده میشود: فضاهای مدولی، نظریه تایشمولر، هندسه هذلولی، نظریه ارگودیک و هندسه سیمپلکتیک.

تسلط بر این رویکردها به میرزاخانی اجازه داد تا شیفتگی خود را برای توصیف پیچیدگیهای هندسی و دینامیکی سطوح منحنی – کرهها، اشکال دونات و حتی آمیبها – با جزئیات هرچه بیشتر دنبال کند. کار او ماهیتی بسیار نظری داشت، اما میتوانست تأثیراتی در مورد فیزیک نظری چگونگی پیدایش جهان داشته باشد و از آنجا که میتوانست نظریه میدان کوانتومی، کاربردهای ثانویه در مهندسی و علوم مواد را تحت تأثیر قرار دهد، در ریاضیات نیز ، پیامدهایی برای مطالعه اعداد اول و رمزنگاری دارد.
میرزاخانی در سال ۲۰۰۹ به هیئت علمی دانشگاه استنفورد پیوست، جایی که تا زمان مرگش به عنوان استاد ریاضیات خدمت کرد.
گروه گزارش