آژنگ نیوز”: نشست شب مرتضی مطیفی فرد به میزبانی نشریه بخارا برگزار می شود.

هشتصد و شصت و چهارمین شب از شب‌های مجلۀ بخارا اختصاص یافته است به تجلیل از استاد از مرتضی مطیفی فرد که از سرآمدان هنر گچبری در دروان معاصر است. این مراسم در ساعت پنج بعد از ظهر چهارشنبه هجدهم تیرماه  ۱۴۰۴ در تالار خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود.

در این شب استادان: سیدمحمد بهشتی، حسن فرطوسی، حسین محلوجی، سیف‌الله امینیان، سید اکبر حلی، مهدی مکی‌نژاد و علی مطیفی فرد دربارۀ زندگی و آثار استاد مطیفی فرد سخنرانی خواهند کرد. همچنین از کتاب «مقدمه‌ای بر هنر گچبری» رونمایی می‌شود. پخش فیلم مستند «مطیف نامه» به کارگردانی مجید شاکرین از دیگر بخش‌های این نشست خواهد بود.

مطیفی فرد - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

استاد مطیفی فرد سال ۱۳۲۴ در اصفهان و در خانواده‌ای هنرمند به دنیا آمد. پدر وی استاد حسین، سرآمد گچبران عصر خود بود. خانواده‌ای که بنا به روایات شفاهی نسب به استاد علی‌اکبر بنای اصفهانی، معمار میدان نقش جهان می‌برد. از هشت سالگی نزد پدر خود زمانی‌ که در کاخ گلستان مشغول مرمت بودند به شاگردی مشغول گردید. وی دوران شاگردی خود را در کاخ‌های گلستان و نیاوران و سپس به مدت دو دهه در بارگاه سلطان علی ابن مسی الرضا تکمیل و به مقام استادی رسید. با فوت استاد حسین در سال ۱۳۵۹ راه وی را تا امروز ادامه داده است. وی با مطالعات مفصل علمی بر روی  موتیف‌های ایرانی، از پیش از اسلام تا قاجار و به‌خصوص با بهره‌مندی از دو سبک تیموری و صفوی، موتیف‌های جدیدی را وارد هنرهای تزیینی معماری بخصوص گچبری کرد. در دهۀ هفتاد خورشیدی و با همکاری سید اکبر حلی و با مساعدت هیت امنای مرمت خانه‌های کاشان به سرپرستی حسین محلوجی به مرمت و احیای خانه‌های تاریخی کاشان همت گمارد. فعالیتی که منجر به تغییر دیدگاه رایج در میان مدیران شهری نسبت به ارزش‌های تاریخی خانه‌های تاریخی در سطح ملی گردید

اگرچه وی آخرین بازمانده از نسل اساتید معماری و هنر گچبری مکتب اصفهان و نگاهبان  می‌باشد، اما با تربیت صدها شاگرد، که در میان آنها بانوان نیز به وفور دیده می‌شوند، این جریان را پویا و بالنده به نسل‌های آتی خواهد سپرد. استاد مطیفی فرد گچبری را برای اولین بار از هنری موزه‌ای – اشرافی به بطن زندگی معاصر کشید. تالیف سه جلد کتاب با موضوع گچبری شامل سبک‌ها و شیوه‌های اجرا، برای اولین بار حکایت از عشق و تعهد وی به هنر ایران است.

نشانی: خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران، فرهنگسرای نیاوران، تالار خلیج فارس

گروه خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *