“آژنگ نیوز”:چرا بازیگران سینمای فارسی ؛عضو حزب رستاخیز شدند؟ در بررسی تاریخی پاسخ این سوال باید عنوان کردکه در اواخر اسفند ماه سال ۱۳۵۴ خورشیدی گروهی از هنرمندان سینمای فارسی در محل حزب رستاخیز به گرد هم آمدند تا اولین کمیته هنری را تشکیل دهند.
اولین کمیته مربوط به بازیگران سینمای فارسی بود که با حضور خانم ها لرتا ، ایرن توران مهرزاد و آقایان حمید قنبری ناصر ملک مطیعی قدکچیان، سعید راد، علی تابش فرامرز قریبیان گرشا و جمعی دیگر ترتیب یافت . قرار بود کمیته های دیگر هنری مربوط به کارگردانان ، تهیه کنندگان فیلم های فارسی ، بازیگران تئاتر و سایر رشته های هنری نیز به ترتیب تشکیل گردد.
کمیته مزبور در گروه بررسی مسائل هنری قرار داشت که از سوی شاخه طرح و بررسیهای حزب رستاخیز برپا میگردید. در جلسه مزبور پس از معرفی هنرمندان و مسئولان طرح و بررسیهای حزب دکترحسین ضیاء استاد دانشگاه و مسئول شاخه طرح و بررسی های حزب گفت : هدف از تشکیل این کمیته ها در وهله اول تحلیل مسائل اجتماعی و بطور کلی مسائل مملکتی بوسیله افراد متخصص و کاردان و ذیصلاح و ارائه طریق و طرحهائی بمنظوربر طرف نمودن مشکلات اجتماعی چه بوسیله تقدیم طرح به دولت و چه بصورت معاضدت اجتماعی است.

بازیگران حاضر در تصویر از چپ به راست : منوچهر وثوق – -کریمی- تابش – ملک مطیعی – حمید قنبری – خانم لرتا – قدکچیان
در مورد کمیته ای که هم که نتشکیل شده است نه تنها در کنار هدف اصلی شاخه طرح و بررسیهای حزب به نیازهای عمومی هنرمندان در سطوح مختلف از نظر بیمه بازنشستگی و گسترش فعالیتهای هنری و حتى تفهیم مفهوم واقعی هنر و آگاه ساختن ذهن مردم از مسائل هنری اقدام و توجه خواهد شد و بطور کلی مردم را با هنر آشناتر و علاقمندتر خواهد ساخت .
حمید قنبری از سوی هیئت مدیره انجمن بازیگران سینمای فارسی گفت : ما همه عضویت حزب رستاخیز را پذیرفته ایم و در این کمیته که حزب برای هنرمندان تدارک دیده است نشانه توجه دولت و حزب به سرنوشت هنرمندان کاملا مشهود است و امیدواریم در مورد بسیاری از مسائل که تاکنون بلاتکلیف و مبهم بوده است اقداماتی بعمل آید.
ناصر ملک مطیعی گفت جای امیدو اریست که ما بتوانیم در محلی این چنین مسائل خود را مطرح سازیم شاید آنچه را که تاکنون مشکلاتی برای ما پدید آورده است و هزاران بار در مجامع مختلف مطرح ساخته ایم و بی اثر مانده است از این طریق حل کنیم.مسائل هنری مسئله دیروز و امروز نیست مسئله ایست که به آینده نیز ارتباط دارد و هر چقدر این مسائل نادیده گرفته شود اثرات سوء آن در آینده نمایان تر خواهد شد.
علی تابش گفت : بیست و هشت سال از فعالیت هنری من میگذرد نه پشتوانه ای ، نه بیمه ای نه بازنشستگی هیچ چیز آینده مرا تضمین نمیکند وضع ما بخصوص قدیمی ترها چندان روشن نیست و اصولا اکتور را تابحال خیلی جدی نگرفته اند و این اقدام بعد از سالها امیدوارکننده است. بعد از این گفتگوها قرار شد که بازیگران سینما که اولین کمیته از گروه بررسی مسائل هنری را تشکیل داده اند طرحی از مشکلات مسائل درگیریها و آنچه عنوان کردن آن ضروریست تهیه نمایند و در جلسه بعد به کمیته ارائه دهند.
تهیه و تدوین:حسن محرابی
گروه تاریخ