“آژنگ نیوز”:چگونه غذاهای مغولی جایگزین غذاهای ایرانی شد؟ در واقع فتوحات مغول‌ها در ایران منجر به ادغام شیوه‌های آشپزی آسیای مرکزی و خاور دور در آشپزی ایرانی، به ویژه در آشپزی روزمره، شد. اگرچه مغول‌ها آشپزی سطح بالایی نداشتند، اما تأثیر آنها در پذیرش گسترده‌تر برخی از اقلام غذایی و روش‌های تهیه آنها، که با سنت‌های موجود ایرانی ادغام شده است، دیده می‌شود.

از این رو میتوان ادعا کرد مغولان آثار تمدن چین را در ایران منتشر کردند و خوراکی های که از دوره ساسانی معمول بود، رفته رفته عقب نشست و به شکل غذاهای جدید درآمد.

غذا - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

زیرا مغولان می ترسیدند که طبیب و آشپز مسلمان ایشان را زهر دهند. پس پزشکان و آشپزان ختایی با خود آورده و دستورهای پزشکی چینی رفته رفته شیوع پیدا کرد و مرکز آن هم دانشکده پزشکی چین بود که در تبریز احداث کردند و نیز انواع و اقسام نوشیدنی ها و آش و پلو و عرق و درسون و قمیز شرق دور از آن وقت مرسوم شد.

پلو که اکنون یکی از خوراک های اساسی ماست، خوردن آن در دوره قرون وسطی معمول نبود و از عهد مغولان معمول شد. انواع و اقسام آش ها، پلوها، آش رشته، زعفران، باقلا پلو و … به دستور آشپزان چینی در دربار ایلخانان تهیه می شد و خوردن برنج ابتدا از هرات عمومیت یافت.

گروه تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *