“آژنگ نیوز”: تاریخچه تولید جغور بغور در بازار رشت درعصر قاجاریه آغاز می شود. در همین ارتباط؛تصویر یک جغور بغور یا واویشگاه فروش در سالهای دهه ۱۲۷۰ یا ۱۲۸۰ خورشیدی در این صفحه دیده می شود.
واویشگاه(چغوربغور) هم که به قولی غذایی روسی و به باوری هم زنجانی است، ازاواخر قاجار در گیلان باب شده است.

البته برخی آنرا مربوط به دوره جنگ جهانی اول و شماری هم مربوط به دوره دوم جنگ جهانی میدانند که گویا برای نخستین بار در انزلی توسط روسها که در آنزمان گیلان را اشغال کرده بودند، بعنوان یک غذای آماده باب شد. به هر روی این غذا شامل: جگر، دل و قلوه و سایر اعضای داخلی گوسفند میشود که با پیاز و ادویهجات مختلف طبخ میشود.در این تصویر یک نان سنگک فروش هم دیده می شود. نان سنگک هم از نانهای قذیمی ایران بوده و پیشینه آن به دوران صفویه باز می گردد.نان سنگک همچنین ترکیب مناسب با جغور بغور بود.
عکس از آنتوان سوروگین
گروه تاریخ