“آژنگ نیوز”:پرستار انگلیسی، فلورانس نایتینگل، که پرستاری آموزشدیده را به عنوان حرفهای برای زنان بنیان نهاد، در چنین روزی در سال ۱۸۲۰ میلادی درفلورانس ایتالیا متولد شد؛ روز جهانی پرستار در روز تولد او جشن گرفته میشود.
فلورانس نایتینگل که اغلب «بانوی چراغ به دست» نامیده میشد، پرستاری دلسوز و رهبری دلسوز بود. او علاوه بر نوشتن بیش از ۱۵۰ کتاب، جزوه و گزارش در مورد مسائل مربوط به سلامت، به خاطر ایجاد یکی از اولین نسخههای نمودار دایرهای نیز شناخته میشود. با این حال، او بیشتر به خاطر تبدیل بیمارستانها به مکانی تمیزتر و امنتر شناخته میشود. فلورانس نایتینگل در ۱۲ مه ۱۸۲۰ در فلورانس ایتالیا متولد شد. اگرچه والدینش اهل انگلستان بودند، اما او در حالی که در سفر بودند در ایتالیا متولد شد. فلورانس و خواهر بزرگترش پارتنوپ، هر دو به نام شهرهای ایتالیایی که در آنجا متولد شده بودند، نامگذاری شدند. وقتی در سال ۱۸۲۱ به انگلستان بازگشتند، خانواده نایتینگل در دو خانه زندگی میکردند. آنها یک خانه تابستانی در دربیشایر به نام لیا هرست و یک خانه زمستانی در همپشایر به نام امبلی داشتند. فلورانس نایتینگل که در خانوادهای ثروتمند بزرگ شده بود، توسط پدرش در خانه آموزش میدید و انتظار میرفت در سنین جوانی ازدواج کند. با این حال، نایتینگل در نوجوانی معتقد بود که از جانب خدا «ماموریت» دریافت کرده تا به فقرا و بیماران کمک کند.

با اینکه در آن زمان این حرفه مورد احترام نبود، نایتینگل به والدینش گفت که میخواهد پرستار شود. والدینش با تصمیم او موافق نبودند و میخواستند که او ازدواج کند و تشکیل خانواده دهد. نایتینگل هنوز هم میخواست پرستار باشد و از ازدواج امتناع ورزید. سرانجام، پدرش به او اجازه داد تا به مدت سه ماه برای تحصیل در بیمارستان کشیش تئودور فلیدنر و مدرسهی خادمان لوتری به آلمان برود. نایتینگل پس از پایان برنامهاش در آلمان، برای آموزش بیشتر با خواهران رحمت به پاریس رفت. نایتینگل در ۳۳ سالگی، در جامعهی پرستاری نامی برای خود دست و پا کرده بود. او در سال ۱۸۵۳ به انگلستان بازگشت و سرپرست و مدیر بیمارستانی برای «زنان محترم» در لندن شد.
او پس از سالها فعالیت در حرفه پرستاری و حتی در میدانهای جنگ؛ تجربیات و دادههای خود را در سال ۱۸۵۶ به ملکه ویکتوریا و پرنس آلبرت ارائه داد. این دادهها دلیل تشکیل کمیسیون سلطنتی برای بهبود سلامت ارتش بریتانیا بود. نایتینگل چنان در دادهها و اعداد مهارت داشت که در سال ۱۸۵۸ به عنوان اولین عضو زن انجمن سلطنتی آمار نیز انتخاب شد. در سال ۱۸۵۹، نایتینگل با کمک به راهاندازی کالج پزشکی ارتش در چاتهام، به گسترش شیوههای پزشکی سالمتر خود ادامه داد. در همان سال، او کتابی با عنوان «یادداشتهایی در مورد پرستاری: چه هست و چه نیست» منتشر کرد. کتاب او توصیههایی در مورد مراقبت خوب از بیمار و محیطهای امن بیمارستان ارائه میدهد. در نتیجه تلاشهای او در طول جنگ، صندوقی برای نایتینگل ایجاد شد تا به آموزش پرستاران در انگلستان ادامه دهد. در سال ۱۸۶۰، مدرسه آموزشی نایتینگل در بیمارستان سنت توماس رسماً افتتاح شد. در سالهای پایانی عمر، نایتینگل اغلب به دلیل بیماری در بستر بیماری بود. با این حال، او تا زمان مرگش به حمایت از شیوههای پرستاری ایمن ادامه داد. اگرچه فلورانس نایتینگل در ۱۳ آگوست ۱۹۱۰ در سن ۹۰ سالگی درگذشت، اما میراث او همچنان ادامه دارد. دو سال پس از مرگ او، کمیته بینالمللی صلیب سرخ مدال فلورانس نایتینگل را ایجاد کرد که هر دو سال یکبار به پرستاران عالی اهدا میشود. همچنین، روز جهانی پرستاران از سال ۱۹۶۵ در روز تولد او جشن گرفته میشود. در ماه مه ۲۰۱۰، موزه فلورانس نایتینگل در بیمارستان سنت توماس لندن به افتخار صدمین سالگرد مرگ نایتینگل بازگشایی شد.
گروه گزارش