“آژنگ نیوز”: کتاب جنگ سرد زیباییشناختی: استعمارزدایی و ادبیات جهانی؛منتشرشد.نویسنده: پیتر جی. کالینی. چگونه استعمارزدایی و جنگ سرد بر ادبیات آفریقا، آسیا و کارائیب تأثیر گذاشت.
جلد سخت ۵۰٪ تخفیف با کد BLOOM50 قیمت حراج: ۱۷.۵۰ دلار / ۱۵.۰۰ پوند قیمت: ۳۵.۰۰ دلار / ۳۰.۰۰ پوند.: تاریخ انتشار: ۱۰ دسامبر ۲۰۲۴ تعداد صفحات: ۳۳۶

رقابت ابرقدرتها و جنگ سرد چگونه بر نویسندگان در جهان در حال استعمارزدایی تأثیر گذاشت؟ پیتر کالینی در کتاب «جنگ سرد زیباییشناختی»، روشهای مختلفی را که کشورهای رقیب از دیپلماسی فرهنگی و پلیس سیاسی برای تأثیرگذاری بر نویسندگان استفاده میکردند، بررسی میکند. در پاسخ، بسیاری از نویسندگان از آفریقا، آسیا و کارائیب – مانند چینوا آچهبه، مولک راج آناند، ایلین چانگ، سی.ال.آر. جیمز، الکس لا گوما، دوریس لسینگ، نگوگی وا تیونگو و وول سوینکا – فضای مفهومی پر جنب و جوشی از عدم تعهد زیباییشناختی ایجاد کردند و آیندهای متفاوت و آزادتر را برای آثار خود تصور کردند. کالینی به این موضوع میپردازد که چگونه ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی، در تلاش برای جلب نظر نویسندگان، کنفرانسهای بینالمللی، مراکز هنری، انتشار کتاب و مجله، جوایز ادبی و برنامههای رادیویی را تأمین مالی کردند. با این حال، شبکههای جاسوسی بینالمللی با ردیابی حرکات، شنود تلفنهایشان، خواندن نامههایشان و سانسور یا ممنوعیت آثارشان، همین نویسندگان را تحت نظارت و ارعاب قرار دادند. نویسندگان کشورهای جنوب جهان نیز از محدودیتهای سفر، تبعید، حبس و حتی مرگ به دست مأموران دولتی رنج میبردند. اگرچه عقل سلیم میگوید که فشارهای جنگ سرد مانع توسعه ادبیات پسااستعماری شده است، تحقیقات گسترده آرشیوی کالینی نشان میدهد که رقابت متعادل و متوازن ابرقدرتها به نویسندگان زیرک اجازه میداد تا بدون تعهد وفاداری به بلوکهای سیاسی خاص، حمایت دیگران را بپذیرند. به همین ترتیب، نویسندگان از رقابتها و گفتمان نوظهور حقوق بشر برای مقابله با توجه پلیس سیاسی استفاده کردند.
کتاب «جنگ سرد زیباییشناختی» که روایتی تجدیدنظرطلبانه از دخالت ابرقدرتها در ادبیات است، به بررسی چگونگی شکلگیری تولید ادبی توسط سیاست در قرن بیستم میپردازد.
گروه خبر