آژنگ نیوز”: «تِجْگی»؛ شیرینی مخصوص نوروزمردم بلوچ است.

«تِجْگی»؛ که «تِجِکّی» هم نامیده می‌شود، نوعی نان شیرین و مقوّی است که درون روغن داغ و بر روی تابه یا ساج پخته می‌شود. در زبان بلوچی «تِجگ» به جوانه گفته می‌شود و این نان، مانند سمنو و دیگر شیرینی‌های نوروزی سراسر ایران‌زمین، از آرد جوانهٔ گندم به همراه آرد گندم تهیه می‌شود.

تجگی۱ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

تجگی علاوه بر بلوچستان، در سیستان و خراسان و هرات نیز با همین نام و البته با تلفظ‌های مختلف و شیوه‌های پخت متفاوتی وجود دارد و در روزهای بهاری به عنوان یک شیرینی نوروزی پخته می‌شود.

تجگی۲ - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

در بلوچستان این نان بیشتر در روزهای سرد پاییزی و زمستانی پخته می‌شود امّا رسم دارند به هنگام فرارسیدن بهارگاه و نوروز‌ نیز، تجگی بپزند.

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *