“آژنگ نیوز”: کانون فیلم در آذرماه سال ۱۳۳۸تاسیس شد.اسم رسمی آن، آرشیو فیلم ایران بود.کارهای کانون، عبارت بودند از جمع آوری اسناد و نگهداری فیلمهای معتبر سینما ، اعم از ایرانی و خارجی ) تا اواخر ده ۴۰ حدود ۲۰۰ فیلم جمع آوری شده  و جمع آوری اسناد و کتابهایی در باره فیلم نیز صورت گرفته که ۳۰۰۰ جلد کتاب و تعداد زیادی اسناد جمع آوری شده بود.

یکی از کارهای مهم این کانون ، ایجاد مراکز نمایش فیلم در سراسر ایران بود. علاوه بر کانون فیلم تهران ، کانون اصفهان – شیراز – آبادان و مشهد نیز مشغول به کاربودند .

شرایط عضویت کانون فیلم این کانون در تهران ۱۶۰۰ عضودارد، شرایط عضویت برای محصلین۲۵۰ریال برای ۱۲ جلسه انتخابی و برای غیر محصلین ۳۵۰ ریال برای ۱۲ جلسه انتخابی است. موسس این کانون فرخ غفاری ،کارگردان معروف سینما بود. فیلم هایی در کانون به نمایش در می آمدند که اکثرا در سینماهای تجارتی شهر به نمایش گذاشته نمیشدند

کانون فیلم تصویر - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

در همین زمان (سال ۱۳۴۸ خورشیدی) برخی از کارشناسان همکار با کانون فیلم نیز در خصوص نحوه اکران و نمایش فیلمها در سینما اظهار نظر مرکردند.در همین ارتباط یکی از کارشناسان در مورد شیوه نمایش فیلمها چنین گفته بود.

س -درباره جمله معروف کمتراز ۱۸ سال ممنوع چه نظری دارید؟

ج – کمیته ای فیلمها را میبیند اگرمناسب نبود، فیلم را به کمیته انجمنهای خانه و مدرسه میفرستد آنها هستند که نمایش فیلم را تایید یا رد میکنند ، سینما،به هیچ وجه دخالتی ندارد، طبق ،قانون ما مجبوریم جمله معروف ورود اشخاص کمتر از ۱۸ سال ممنوع» را دم سینما بگذاریم، ولی نمیتوانیم از مردم شناسنامه بخواهیم و مشکلاتی از این قبیل .

س – با مطالعه ای تجربی در روان شناسی مردم، میتوانید بگویید چه نوع فیلمهایی در تهران بیشتر فروش دارند؟

ج-فیلمهای لطیف عشقی و در درجه دوم فیلمهای پلیسی و کمیک به طور کلى تماشاگران ایرانی از فیلم بیشتر ماجراو تحرک میخواهند.

گروه تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *