“آژنگ نیوز”:مراسم سومین دوره «جایزه کتاب سال مهندس مهدی بازرگان»سال ۱۴۰۳ خورشیدی هفته گذشته برگزار شد. گزارشی از این مراسم را ملاحظه خواهید کرد:

مراسم سومین دوره «جایزه کتاب سال مهندس مهدی بازرگان» برگزار شد. در این مراسم که از سوی بنیاد فرهنگی مهندس مهدی بازرگان برگزار شد، برگزیدگان سومین دوره جایزه کتاب سال آن مرحوم اعلام شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند.

📌در سومین دوره از این جایزه کتاب آثار منتشر شده در دو حوزه «روشنفکری دینی»، «اصلاح فرهنگ استبدادی و بسط دموکراسی»، که چاپ اول آنها ۱۴۰۲ بوده مورد داوری قرار گرفتند.

📌بر اساس نظر هیات داوران جایزه کتاب سال مهندس بازرگان، کتاب «پیدایش مفاهیم اسلام سیاسی در ایران معاصر» نوشته آرش صفری و منتشر شده از سوی نشر نی به عنوان کتاب سال در حوزه روشنفکری دینی برگزیده شد.

📌همچنین کتاب «ظهور استبداد مدرن در ایران» نوشته علی رهنما و ترجمه پوریا پرندوش و منتشر شده از سوی انتشارات نگاه معاصر، به عنوان کتاب سال در حوزه «اصلاح فرهنگ استبدادی و بسط دموکراسی» انتخاب شد.

📌کتاب « سیاست در قرآن» تالیف سید ابوالفضل موسویان و منتشر شده از سوی انتشارات دانشگاه مفید، نیز در بخش روشنفکری دینی از سوی هیات داوران شایسته تقدیر شناخته شد.

📌 هیات داوران جایزه کتاب سال مهندس مهدی بازرگان در سه دوره برگزاری این جایزه، عبارت بودند از دکتر مقصود فراستخواه، دکتر علی محمودی، دکتر مسعود پدرام، دکتر محمد حسین بنی‌اسدی، دکتر علی میر موسوی، دکتر علی ملک‌پور، مهندس محمد توسلی، دکتر فرهاد بهبهانی، دکتر تقی شامخی، محمد جواد مظفر، علی اکبر بدیع‌زادگان، مهدی معتمدی‌مهر و پرستو سرمدی.

بازرگان - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

تعدادی از حاضران در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداختند :

محمد جواد مظفر: کسی نبود که بتواند در قامت مهندس بازرگان، کسوت نخست وزیری را بپذیرد. او گمان داشت که با پذیرش این مسئولیت، ایجاد تعدیل کند. از نگاه من، مهندس بازرگان بسیار تنها بود. او معتقد بود که نظام عالم هستی، نظام تدریج است و باید گام به گام عمل کنیم. نزدیک به ۲۰ سال پس از این سخنان، ما شاهد پدیده‌ای به نام اصلاحات بودیم. سیاست اصلاحات، هیچ نبود، جز سیاست گام به گام. ما امروز نیز بعد از ۴۶ باز به این نتیجه می‌رسیم که باید اصلاحات صورت بگیرد. البته این اصلاحات باید ساختاری باشد.

📌علی اکبر بدیع‌زادگان عضو هیات مدیره بنیاد فرهنگی مهندس مهدی بازرگان که در انتشار مجموعه آثار آن مرحوم نقش برجسته‌ای داشته است، در سخنانی با اشاره به خلاصه‌ای از روند تاسیس بنیاد فرهنگی مهندس بازرگان و فعالیت‌های صورت گرفته در آن، این بنیاد را نهاد موثری در نشر و معرفی آثار علمی و قرآنی ایشان دانست و به شرح برخی این فعالیت‌ها پرداخت.

📌همچنین، پرستو سرمدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی مهندس بازرگان، ضمن ابراز مسرت از برگزاری سومین دوره جایزه کتاب سال مهندس مهدی بازرگان و ارائه گزارشی از روند اعطای جوایز این بنیاد در سال‌هاای اخیر، اظهار داشت: از دو سال گذشته با توجه به اندیشه مهندس بازرگان در مورد استبداد و دموکراسی و جایگاه ایشان در اندیشه روشنفکری ایران، در دو حوزه روشنفکری دینی و اصلاح فرهنگ استبداری و دموکراسی خواهی جایزه کتاب سال برگزار کردیم.

📌پوریا پراندوش، مترجم کتاب «ظهور استبداد مدرن در ایران» اظهار داشت: ما در یک ورطه رادیکالیسم سیاسی گرفتار شدیم، در این کتاب سعی شده بیان شود که این رادیکالیسم از کجا آغاز شده و چه روندی را در پیش گرفته است. اینکه آیا راه ملایم‌تری برای ابراز مخالفت سیاسی پیش روی جوانان ایران وجود نداشت؟ یا اینکه رادیکالیسم سیاسی به جوانان ایرانی تحمیل شد؟ این‌ها از جمله سوالاتی بود که سعی شده در این اثر به آن پرداخته شود.

بازرگان 1 - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

📌دکتر میر موسوی از اعضای هئیت داوران این دوره از جایزه کتاب سال مهندس بازرگان با اشاره به کتاب «پیدایش مفاهیم اسلام سیاسی در ایران معاصر»، نوشته آرش صفری -با توجه به عدم حضور مولف در ایران-، اظهار داشت: این اثر، یک اثر ارزشمند است که به مسائل مهمی در تاریخ ایران اشاره دارد. در این کتاب، یک نگاه خاصی به پیدایش مفاهیم اسلام سیاسی در ایران داشته و به تاریخ فکری توجه کرده است. نویسنده در این کتاب تلاش کرده که شکل‌گیری این مفاهیم را مورد تبارشناسی قرار دهد.

📌سید ابوالفضل موسویان، نویسنده کتاب «سیاست در قرآن» نیز با اشاره به محتوای این کتاب و انگیزه تالیف آن، اظهار داشت: من در این کتاب به این مسئله که چه حکومتی، مطلوب قرآن است، پرداخته‌ام. اساسا آنچه در دین برای اداره امور به آن پرداخته شده، مورد توجه و واکاوی من قرار گرفته است. اداره امور با شورا بوده و اداره جامعه بر عهده مردمی است که در آن جامعه زندگی می‌کند. در بسیاری از موارد، سراغ داریم که نبی مکرم اسلام نیز به رغم اینکه با موضعی مخالف بوده، اما نظر مردم را ارجح دانسته و ترجیح داده است. من مواردی از این دست را از آنچه در جامعه پیامبر و امیرالمومنین وجود داشته، پرداخته‌ام.

گروه گزارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *