“آژنگ نیوز”: کتاب «مناسبات معماری و علوم در ایران دوران اسلامی» به قلم روح‌الله مجتهدزاده و به همت انتشارات فرهنگستان هنر منتشر شد.

مناسبات معماری 1 - پایگاه اطلاع رسانی آژنگ

درباره کتاب

پیشه ورزانه بودن و غلبه سنّت شفاهی در آموزش و انتقال معماری گذشته کشورمان غالباً موجب این سوءتعبیر شده که معماریِ تاریخی ایران سنّتی فاقد دانش است که دستاوردهای خیره‌کننده آن نیز از منابعی غیر از علم (چون تجربه، شهود و نظایر آن) حاصل آمده؛ اما آیا به‌راستی تمام دستاوردهای شکوهمند معماری گذشته می‌توانسته فارغ از دانشی نظام‌مند حاصل آید؟ معماری گذشته ما چه نسبتی با نظام علمی زمانه خود داشت؟علوم چه نقشی در نظام معماری و مراتب صنفی آن داشتند؟ این پرسش و پرسش‌هایی از این دست سؤالاتی است که کتاب حاضر تلاش کرده به آنها بپردازد و به‌جای فروکاستن نسبت علم و معماری به نسبت عالمان و معماران، که تقلیلی رایج است، با درنظرگرفتن این دو به‌مثابه دو حوزه مستقل معرفت در تمدن اسلامی، به پاسخی درخور برای این پرسش‌ها دست یابد.

نانسی یکی از برجسته‌ترین متفکران فرانسوی معاصر است. او از طریق بازصورتبندی ابتکاری مفاهیم و مقولات سنت فلسفه‌ی قاره‌ای، و در گفت‌وگوی انتقادی با مهم‌ترین فلاسفه‌ی این سنت، هستی‌شناسی اصیلی پرورانده است که نحوه‌ی اندیشیدن ما به دین، سیاست، اجتماع، تجسد و هنر را تغییر می‌دهد. این اثر نخستین شرح جامع و سیستماتیک از فلسفه‌ی اوست. ماری ایو-مورین، پژوهشگر و استاد فلسفه‌ در دانشگاه آلبرتا، اندیشه‌ی فیلسوف فرانسوی را به اتکای بررسی نخستین کارهای وی تا آثار متأخرش درباره‌ی واسازی مسیحیت تشریح می‌کند. مضمون مشترک در آثار نانسی نوعی تَرَک و شکافِ اساسی در قلب هر «نفس»ی است که نفسْ به اتکای آن گشوده می‌شود، در معرض دیگری قرار می‌گیرد و با خود و سایر نفوس نسبت می‌یابد. هستی‌شناسی نانسی، در جست‌وجو برای گشودنِ نحوه‌ای از اندیشیدن به «حد» یا «لبه» به منزله‌ی بودگاهِ معنا، دوگانه‌های سنتی نظیر فرد و اجتماع، درونی و بیرونی، ماده و روح، و شیء و اندیشه را کنار می‌زند.

گروه رسانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *